Native advertising

Native advertising

Met native advertising bedoel ik adverteren op blogs en nieuwswebsites. Vaak is de content geïntegreerd in de website. Een voorbeeld zijn gesponsorde berichten op een blog, of advertenties die binnen de content van de website vallen en daardoor niet zo snel als advertentie worden gezien.

Native advertising kan verschillende doelen hebben. Vaak wordt het gebruikt voor branding. Als een kookblog schrijft over een merk spaghetti, of dat je vaker moet bakken in roomboter, dan zien veel bezoekers het blog als autoriteit en zullen dit sneller overnemen dan wanneer er een banner had gestaan voor die spaghetti of roomboter. Deze vorm van adverteren wordt ook wel ‘influencer marketing’ genoemd.

Een ander doel is vaak SEO. Door in een gesponsord bericht een link naar je website te plaatsen wordt jouw website op den duur beter gevonden in Google.

Een derde doel kan het genereren van meer websitebezoekers zijn. De eerder genoemde advertenties die binnen de content van een website vallen kunnen vaak verrassend veel additionele verkopen opleveren.

Hoe kan ik helpen bij Native advertising?

Ik kan op verschillende manieren helpen een native advertising strategie op te zetten. Eerst bepalen we gezamenlijk de doelen en bepalen we welke kanalen we gaan inzetten. Ik ken veel netwerken, waardoor je in één keer een heel groot bereik kan creëren. Daarnaast kan ik helpen een goede campagne op te zetten. Ook ken ik persoonlijk veel bloggers en influencers, waarmee we direct zaken kunnen doen en waarmee ik voor jouw bedrijf deals kan maken. Ook kan ik het online marketingteam aansturen dat de native advertising strategie moet uitvoeren.

Naast native advertising kan ik helpen de volgende online kanalen op te zetten en te beheren:

 

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder!
Een beller is sneller: 0657570766