Expertise

Expertise

Lees hier de expertise die ik de afgelopen vijftien jaar heb opgedaan. Mijn werk als ondernemer en (digital) marketeer valt op te delen in verschillende facetten waarop ik tijdelijk kan worden ingezet. Dit geeft een goed beeld waarvoor je mij kunt inhuren. 

Project management

Gedurende mijn hele carrière heb ik aan project management gedaan. Vanaf 2008 bij Canon volgens de traditionele Prince II methode tot zeer recent in mijn eigen bedrijven SocioMerce en Recruitment.nu. Na een lezing van Eric Ries kwam ik erachter dat ik altijd lean werk. Verwacht van mij niet iemand die het Scrum handboek van A tot Z uit zijn hoofd kent, maar die zich -naast het proces- ook vastbijt in de inhoud, en er alles aan doet om een project snel en goed van de grond te krijgen.

Op het gebied van software heb ik o.a. 15 prijsvergelijkers ontwikkeld. Daarnaast heb ik veel ervaring met het maken en optimaliseren van websites en applicaties. Ook heb ik mijn bedrijf opgezet met alle facetten die hierbij komen kijken en ben ik afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor het management van 50+ campagnes.

Het lijkt mij leuk om een web- of softwareproject op te pakken, dus neem hier vooral contact met mij over op

Marketing management

Vanaf de start van mijn carrière hou ik mij met marketing bezig. Bij Atos Consulting met traditionele marketing, maar al heel snel meer met online marketing. Naast dat ik heb meerdere keren succesvol bedrijven en teams heb opgestart, geleid en uitgebouwd is het maken van websites en ontwikkelen van proposities echt een hobby van mij. 

Met mijn bedrijf SocioMerce opereerde ik echt op het snijvlak van marketing en sales. Marketing en sales lopen tegenwoordig steeds meer door elkaar heen, omdat het zich grotendeels op b.v. een platform als LinkedIn afspeelt. Eerst identificeer je de prospects of accounts waarna marketing doormiddel van social selling de prospect bewerkt van MQL naar SQL. Dit proces maak ik volledig meetbaar, waardoor je kunt sturen.

Ik ben gewend om een middelgroot bedrijf (+- 15 medewerkers) aan te sturen en heb leiding gegeven aan marketeers, developers en designers.

Het lijkt mij leuk om bovenstaande strategie bij bedrijven te implementeren, of tijdelijk leiding te geven aan een marketingafdeling.

Social recruitment

Als opdrichter van mijn eigen social recruitmentbureau heb ik veel verstand van het werven van nieuwe medewerkers via LinkedIn. In mijn carrière heb ik zelf wel 100 medewerkers aangenomen. Ik weet heel goed de juiste medewerkers voor mijn opdrachtgevers te vinden. Dit doe ik voor een vast bedrag per maand, dus geen verrassingen achteraf…

Met de methode die ik heb ontwikkeld help ik bedrijven hun eigen talentenpool op te bouwen. Hierdoor worden ze minder afhankelijk van recruiters en hebben ze veel meer kandidaten om goede nieuwe medewerkers uit te selecteren.

Sales management

Met SocioMerce genereren we op grote schaal gekwalificeerde B2B-afspraken voor tientallen opdrachtgevers tegelijkertijd. Hiervoor hebben we een super strakke salesorganisatie opgezet. Zowel om prospects aan de voorkant te identificeren en te benaderen, maar ook middels CRM op te volgen en te nurturen. 

De meeste van onze klanten hadden tussen de 30 en 300 medewerkers. Ik heb veel gewerkt voor marketing agencies, IT organisaties en ISV’s, maar ook voor vastgoedbedrijven, MSP’s, tot bedrijven in de installatietechniek en voor verschillende financials.

Het lijkt mij erg interessant om een sales-organisatie te helpen stroomlijnen, of er tijdelijk voor te zorgen dat de afdeling op koers blijft. 

Online marketing strategie

Door mijn ervaring bij Daisycon, Conversive en SocioMerce weet ik heel veel over het genereren van online traffic. De laatste jaren vooral op het gebied van LinkedIn voor B2B-marketing, maar daarvoor heb ik ook grote SEA budgetten beheerd. Als MT-lid bij het grootste Nederlandse affiliatenetwerk weet ik uiteraard alles van Affiliate Marketing. Daarnaast is SEO een van mijn hobby’s. Ik heb aantoonbare posities in Google verworven.

Ik vind het erg leuk om samen met bedrijven te kijken naar hun complete online marketing strategie en ze te ondersteunen in de uitvoering hiervan.

B2B lead generation

De afgelopen vijf jaar heb ik met mijn bedrijf SocioMerce tientallen bedrijven geholpen om op grote schaal gekwalificeerde B2B leads te genereren via LinkedIn. Naast LinkedIn kan ik helpen om andere (online) kanalen in te zetten om afspraken voor het salesteam te maken. 

Mocht jouw organisatie hier behoefte aan hebben dan ben ik jullie graag van dienst!

Content marketing

Schrijven is een van de dingen die ik het liefste doe. Nog voordat de term content marketing bestond hield ik mij er mee bezig. Zo heb ik heel veel geschreven voor de website van Daisycon, waardoor het de best gevonden website op het gebied van Affiliate Marketing in Nederland werd. Daarna heb ik dit zelfde kunstje ook nog freelance uitgevoerd voor De Bazaar in Beverwijk en voor mijn eigen websites: Managementgoeroes.nl, SocioMerce.com en Recruitment.nu.

Ik ben creatief en verzin samen met mijn opdrachtgevers een strategie om de juiste content te creëren. Content die jarenlang van toegevoegde waarde voor jouw organisatie zal zijn.

Geïnteresseerd? Lees nog even verder...