Affiliate marketing consultant

Affiliate marketing consultant

Ik ben in te huren als affiliate marketing consultant. Ik heb de operations van het grootste affiliate marketing netwerk van Nederland geleid. Affiliate marketing kent voor mij dan ook geen geheimen meer. Ik ken vrijwel alle grote affiliatewebsites van Nederland. Ook weet ik als geen ander wat je als adverteerder wel en niet moet doen om van een affiliateprogramma een succes te maken.

Het voordeel van affiliate marketing voor adverteerders is evident. De meeste professionele adverteerders doen al aan SEO en SEA. Door ook aan affiliate marketing te doen kom je op heel veel websites te staan die je zonder affiliateprogramma niet zouden opnemen.

Uitdagingen als affiliate marketing consultant

Dit extra bereik is natuurlijk heel erg belangrijk. Het is echter wel zaak om een affiliateprogramma goed te managen. Als je dit niet doet, dan loop je mijns inziens twee risico’s:

  1. Je betaalt voor bezoekers en sales die je anders ook al zou ontvangen
  2. Je behaalt slechts een fractie van het extra bereik, oftewel het affiliateprogramma levert minder op dan zou kunnen.

Beiden zijn erg belangrijk om te realiseren. Het eerste risico (teveel betalen) is vrij eenvoudig af te dekken door goed door te meten waar de bezoekers vandaan en de attributie (toegevoegde waarde) van de bezoekers te monitoren. Ik kan ervoor zorgen dat dit goed wordt ingericht.

Het tweede risico (niet de volledige potentie bereiken) vergt een gedegen aanpak en vooral ook focus en tijd. Ik heb hier in het verleden regelmatig artikelen over geschreven. Bijvoorbeeld op Marketingfacts.nl of op het Daisycon blog.

Mijn rol als affiliate marketing consultant

Als affiliate marketing consultant kan ik de volgende rollen op mijn nemen:

  1. Het opzetten en lanceren van een affiliateprogramma
  2. Het (tijdelijk) beheren van een affiliateprogramma, bijvoorbeeld ivm zwangerschapsverlof
  3. Het selecteren van uw partners (netwerken en / of affiliates)
  4. Onderhandelen met affiliatenetwerken
  5. Het maken van een quick scan van uw affiliateprogramma en het uitbrengen van een advies.

Ik ben dus zowel inzetbaar voor een strategische, als voor een operationele rol. Ik vind het leuk om regelmatig operationele opdrachten te doen. Mijn ervaring is dat dit je hierdoor strategisch ook steeds beter wordt.

Meer websitebezoekers genereren

Affiliate marketing is een geweldige manier om meer bezoekers op je website te krijgen en meer te verkopen. Hier nog enkele andere manieren waarmee ik kan helpen om meer websitebezoekers te genereren:

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder!
Een beller is sneller: 0657570766
Contact >>