Retargeting

Retargeting

Retargeting is een onmisbaar onderdeel van de online marketing mix geworden. Als online ondernemer geef je veel geld uit om bezoekers naar je website te trekken. Daarom is het belangrijk om bij de goede bezoekers op het juiste moment je website of product opnieuw onder de aandacht te brengen. Retargeting is hiervoor de ideale methode.

Hoe werkt retargeting?

Allereerst een kleine introductie. Als een bezoeker op je website komt, dan kan je een retareting code aanroepen. Hierdoor wordt er een cookie van een advertentienetwerk op de website van de bezoeker geplaatst, waardoor jij deze bezoeker via dit advertentie opnieuw bereiken door middel van display-advertising. Een voorbeeld van zo’n netwerk is Google Ads.

Uiteraard moet je via een cookiemelding wel eerst netjes toestemming aan je bezoekers vragen. Desgewenst kan ik daarin adviseren.

De juiste bezoekers retargetten

Het was je misschien al opgevallen dat ik het boven over ‘goed bezoekers’ heb. Je kunt al je bezoekers targetten, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde groepen uit te sluiten. Voorbeelden van groepen die vaak worden uitgesloten zijn bezoekers die al wat hebben gekocht, of bezoekers die maar kort op een pagina zijn geweest die niet heel relevant is.

Daarnaast kan je er voor kiezen op voor verschillende doelgroepen verschillende campagnes op te zetten. Iemand die alleen de homepage heeft bezocht ga je met andere uitingen benaderen dan iemand die al artikelen in de winkelwagen heeft geplaatst, maar uiteindelijk de aankoop niet heeft afgerond.

Dit kan allemaal worden ingesteld. De effectiviteit is echter sterk afhankelijk van het type product en aantal bezoekers op je website.

Mijn rol

In bovenstaande uitdaging kan ik adviseren, het team aansturen om een retargetingcampagne op te zetten, of helpen een goed bureau te selecteren.

Naast retargeting kan ik helpen de volgende online kanalen op te zetten of te optimaliseren:

 

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder!
Een beller is sneller: 0657570766