Over mij

Over mij

Ik ben Rick de Vlieger, 42 jaar oud en woon onder de rook van Amsterdam (Aalsmeer). Ik heb 15 jaar leidinggevende (digital) marketing ervaring.

De afgelopen vijf jaar heb ik besteed aan het van de grond af opbouwen van mijn bedrijven SocioMerce en Recruitment.nu. Daarvoor heb ik tien jaar in het MT gezet van affiliatenetwerk Daisycon. Ik heb altijd graag projecten geleid en teams aangestuurd.

Sinds kort ben ik beschikbaar voor een interessante (tijdelijke) managementfunctie, marketingopdracht of een uitdagend project.

Ik heb een passie voor het ontwikkelen en optimaliseren van websites, apps en webapplicaties maar ben ook goed in het promoten hiervan. De afgelopen jaren heb ik tientallen bedrijven geholpen bij hun B2B lead generatie via LinkedIn, maar ik heb ook veel kennis van SEO en content marketing. Neem vooral contact met mij op voor interim directierollen bij technische start- en scaleups of voor een rol als senior project manager, online marketing manager of B2B-marketeer.

Naast managementervaring heb ik veel kennis over het strategische gedeelte van (online) marketing en sales. Dat is immers de basis. Ik vind het erg leuk om deze kennis te delen en mensen waar ik mee werk beter te maken.

Na mijn Master bedrijfswetenschappen op Nyenrode Business Universiteit heb ik gewerkt bij Atos Consulting en affiliatenetwerk Daisycon. Ik heb verschillende teams opgebouwd en tientallen projecten geleid. Ook ben ik directeur van een mediabureau geweest dat door Daisycon is aangekocht.

Naast mijn werk heb ik altijd mijn eigen websites gehad. Dit is voor mij dé manier om mijzelf breder te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is managementgoeroes.nl. Een website die door vrijwel iedere student bedrijfskunde wordt gebruikt. Deze website heb ik trouwens ook helemaal zelf ontwikkeld.

Wil je meer weten over mijn achtergrond en kennis, bekijk dan eens de projecten die ik heb gedaan of mijn publicaties.

2019 – jan. 2024: SocioMerce
Oprichter en Chief Marketing Strategie
B2B lead generation via LinkedIn

2022 – jan. 2024: Recruitment.nu
Oprichter en Chief Marketing Strategie
Personeel werven via LinkedIn

2009 – 2019: Daisycon
Manager operations en later Director of New Business Development
MT lid en intrapreneur. Ontwikkelde o.a. 15 verschillende software modules om producten te vergelijken.

2018-2019: Conversive
Overname van Conversive door Daisycon geleid.

2008 – 2009: Atos Consulting
Business Consultant bij o.a. Canon en Nuon.

Opleiding:

2005 – 2007: Master (MSc.) op Nyenrode
Brede bedrijfskundige opleiding.