Online marketing strategie

Online marketing strategie

Ik adviseer organisaties over hun online marketing strategie. Dat kan inhouden dat ik een strategisch marketingplan schrijf. Ook kan ik marketeers begeleiden om bij het bepalen van de strategie. Uiteindelijk kan ik de marketingstrategie ook uitvoeren of het team aansturen dat de strategie moet implementeren.

Vanuit mijn bedrijf SocioMerce adviseer ik op dagelijkse basis klanten op het gebied van B2B lead generation.

Het type organisatie en fase waar een onderneming zich in bevindt zijn bepalend welke online marketing strategie je moet volgen. Onderdeel van het advies is eerst te bepalen op welk niveau de online marketing zich op dit moment bevindt (de 0-meting).  Daarna ga ik samen met de stakeholders bepalen welke tools en online kanalen het meest geschikt zijn om in te zetten. Finale onderdeel van het online marketingplan is het schrijven van een implementatieplan waarin stap voor stap wordt aangegeven welke fases het project moet doorgaan om succesvol te zijn. Eventueel kan ik meedenken over de positionering of het ontwikkelen van een campagne. Ook kan ik een schatting maken van de kosten.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Concurrentieanalyse
  • 0-meting
  • KPI’s en doelen
  • Keuze voor online kanalen
  • Tools die benodigd zijn (landingspagina’s, aanpassingen webshop, CRM, lead-opvolging etc.)
  • Positionering
  • Schatting van de kosten
  • Implementatieplan

Meten is weten

Belangrijk onderdeel van al mijn strategische plannen is om te bepalen hoe succes uiteindelijk gemeten gaat worden. Vooraf stel ik met de stakeholders enkele KPI’s op. Ik bedenk een methode hoe deze KPI’s ook gemeten en gerapporteerd kunnen worden.

Vrijblijvende afspraak

Mocht jouw organisatie behoefte hebben aan strategisch online marketing advies, dan kunnen we altijd vrijblijvend een afspraak inplannen. Neem contact met mij op voor meer informatie. 

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder!
Een beller is sneller: 0657570766