Interim CRO specialist

Interim CRO specialist

Conversion rate optimazation, oftewel CRO is een breed onderwerp. Ik ben beschikbaar als interim CRO specialist. Je kunt op talloze manieren de conversie op je website verbeteren.

Ik heb veel ervaring met het optimaliseren van websites, landingspagina’s en applicaties. Je kunt CRO op verschillende manieren en niveau’s benaderen. Het eerste waar ik naar kijk is het elimineren van fouten of onnodige obstakels in het aankoopproces. Vaak zijn onnodige stappen het gevolg van het gebrek aan technische kennis of resources binnen een organisatie. De website-eigenaar weet wel dat het beter kan, maar heeft er de middelen niet voor.

Ik ken veel freelance developers die kleine aanpassingen snel kunnen verhelpen. Hier kunnen vaak al grote stappen mee worden gemaakt. Wil je het professioneler aanpakken, dan kan je de gebruiksvriendelijk van je website ook laten testen door een professioneel test-bedrijf.

A/B-testen als interim CRO specialist

Veranderingen op een website worden vaak gedaan vanuit het gevoel dat een aanpassing ook direct een verbetering is. Dat is echter lang niet altijd het geval. Ik ken meerdere voorbeelden van zeer succesvolle websites die als zeer lelijk worden ervaren, maar waarvan het nieuwe design snel is teruggedraaid omdat de conversie van de oude website vele malen beter was dan het nieuwe ontwerp.
Ik ben dan ook een groot voorstander van het doorontwikkelen van een design door middel van A/B-testing. Je stelt een hypothese en verandert één onderdeel van de website. Aan de helft van je bezoekers toon je het nieuwe ontwerp, en de andere helft het huidige design. De uitdaging zit hem vooral in het meten van de conversie van de verschillende versies. Ik heb hier ervaring mee en kan een bedrijf hier bij begeleiden. Ook het opzetten van een proces waardoor de continuïteit gewaarborgd wordt is een uitdaging en heb ik ervaring mee.

Meten en optimaliseren

Als interim CRO specialist werk altijd op basis van de lean startup methode. Dat wil zeggen dat je vanuit een simpel product (MVP) stap voor stap verbeteringen gaat aanbrengen. Dat moet je aantonen voor iedere aanpassing te meten of dit het product verbeterd. Het meetbaar maken van zaken waardoor je echt kunt sturen is vaak moeilijker dan je denkt. Data opslaan is niet zo moeilijk, maar goede conclusies kunnen trekken is een stuk lastiger.

Ik heb veel ervaring met het meetbaar maken van online applicaties en op basis daarvan doorontwikkelen. Methoden en tools die ik gebruik zijn:

  • Google Analytics, voor het analyseren van statistieken van al je gebruikers.
  • A/B-testen om hypotheses te testen en door te kunnen ontwikkelen op basis van feiten.
  • Om het individuele gedrag van gebruikers te analyseren gebruik ik vaak Hotjar.

Ik kan jouw organisatie helpen om lean te gaan werken. Ook kan op vaste tijden analyses uitvoeren en verbeteringen aangeven.

Aparte landingspagina’s creëren

Vaak is een website neergezet met een bepaalde doelgroep. Je kunt in je ontwerp niet met iedereen rekening houden. Doe je veel aan online advertising, dan is het aan te raden om voor verschillende advertenties aparte landingspagina’s te maken. Als de landingspagina naadloos aansluit bij de advertentie komt dit de conversie zeker ten goede. Een landingspagina is ook een goede plek om te testen of nieuwe ideeën conversieverhogend werken. Ik heb veel ervaring in het ontwikkelen én optimaliseren van landingspagina’s en campagnes en kan deze voor klanten ontwikkelen.

De volgende stap

Als bovenstaand bekend in de oren klinkt, neem eens contact met mij op! Als interim CRO expert kijk ik graag een keer vrijblijvend naar je website en kom langs om er verder over te praten. Klik hier om contact op te nemen >>

 

Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag verder!
Een beller is sneller: 0657570766